Monday, August 30, 2010

Berbuka Puasa Di Surau

Bismilahirahmanirohim

Assalamualaikum

berbuka puasa dan more adalah aktiviti tahunan di surau taman kami
AJK telah menetapkan pada hari pertama berbuka hingga akhirnya
ditaja mengikut jalan jalan yang telah ditentukan
Alhamdulillah, malam selasa yg lepas, majlis berbuka puasa dan more
telah selamat diadakan yang mana ditaja oleh penghuni di jalan saya

pesedian awal oleh AJK makanan supaya berjalan lancar semasa berbuka nanti

jemaah mula mengambil makanan

buah kurma dan buah buahan untuk berbuka

jemaah sudah bersedia untuk berbuka

orang orang lama yang tinggal di taman ni

dimulai dengan bismillah, selamat berbuka
dianggarkan 120 orang berbuka di surau pada hari tu

anak bujang saya tiga orang turut serta

Insyaallah, puasa kami diterima oleh Allah jua hendaknya

Wassalam

24 comments:

  1. Salam,

    Lama dah akak tak msuk sini ..Selamat berpuasa buat semua ...


    " InsyaAllah, puasa kami diterima oleh Allah jua hendaknya . " .. Amin .

    ReplyDelete
  2. Salam

    Alhamdulillah ramainya berbuka di surau tu. Seronokkan ada sistm macam tu. Moga puasa dan kebaikkan ita diberi ganjaran Allah. Amin.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum akhi Rozali..

    ameen3x...mudah2an doa kita semua diterima...

    mengimbau kenangan lampau masa di kampong

    ReplyDelete
  4. salam,

    semoga dapat mengeratkan ukhuwwah sesama jiran setempat..

    ReplyDelete
  5. Waalaikumusalam Kak Sarina

    Alhamdulillah masih ingat kpd saya
    dan sudi ziarah

    moga puasa kita diterima oleh Allah

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  6. Waalaikumusalam Mama Ju

    Alhamdulillah
    sebenarnya perempuan pun ada berbuka di surau, dlm 7/8 orang, saya lupa nak ambil gambar

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  7. Waalaikumusalam Ummi Humaira

    Amin amin

    dapat mengeratkan ukwah
    bercerita dlm 10/20 minit sebelum berbuka

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  8. Waalaikumusalam PM

    Insyaallah, menjalinkan ukwah dan ramah mesra sesama jiran tertangga

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  9. Salam utk Penyokong PAS yg tak register sbg ahli pas,"p la bayar yuran tahunan blh la party dpt income sikit,ni tiap ceramah asyik hulur tabung minta sedekah je", asyik ni sokong dr hati je ... perlu register(iklan sikit)

    hari khamis sila bawa Proton GPS lokatoo yg hebat tu saya nak try install kat luar org chas rm80,nak try install garmin k!!!bayar sikit je harga kawan2 kah kah kah :p

    ReplyDelete
  10. salam ramadan,

    masa berbuka dan sahur je dapat berkumpul bersama sekeluarga.....masa lain susah dapat berkumpul...anak-anak makan bawak ke depan - tengok tv.

    salam merdeka jua..

    ReplyDelete
  11. Waalaikumusalam Helmy

    Insyaallah

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  12. Waalaikumusalam Cikgu Humairi

    anak2 zaman sekarang
    anak saya kalau tak paksa
    mengadap tv juga masa berbuka

    rancangan yg mereka suka pula
    masa berbuka nii
    sabor ajer ler

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  13. Selamat berbuka (untuk hari ini).


    Dah jam 7:01 sekarang...
    :)

    ReplyDelete
  14. Salam ckLah

    ni misti dah masak awal
    dah nak berbuka dan buka blog lagi
    he he

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  15. salam dato'

    ohh meriah betui majlis kat suarau dato'..mmm bila pulak nak menjemput org luar??

    Kat rumah saya ikut giliran hari dan blok..Masing2 bawa ke surau..Yang mudah bagi saya serahkan duit kpeda jiran dan dia uruskan samada buat kuih atau goreng2..Sikit2 jadi banyak pulak makan berbuka dan more

    psst....esok 2 sept YB Azmin akan singgah berbuka di surau ni..ade majlis sumbangan raya utk ygberkenaaan...Makann berbuka disediakan...jemputlaa

    ReplyDelete
  16. Salam cik rozali...

    Wah..meriah...suasana majlis berbuka...
    Tahun2 sudah...Suami dan saya sibuk di surau berdekatan rumah..
    tahun ni kami sibuk disurau2 luar kawasan.....untuk majlis berbuka dan juga moreh

    ReplyDelete
  17. salam atuk..

    meriah sungguh amy tengok..selamat berpuasa atuk

    jemput singgah di sinar raudah amek award ye atuk...

    wasalam

    ReplyDelete
  18. selamat berbuka puasa ....baguslah kegiatan seperti ini di bulan yang mulia ini

    ReplyDelete
  19. Salam atuk,

    Selamat berbuka.
    Seronoknya.

    ReplyDelete
  20. Waalaikumusalam Ainhany

    rupa2nya kita satu yb yer
    email saya, boleh tahu tempat tinggal

    kami pun oder juga, masing2 kerja

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  21. Waalaikumusalam Shami

    Alhamdulillah...meriah

    populer kambing pak ngah
    syukur

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  22. Waalaikumusalam Amy

    Amy bagi award..
    patut bagu kueh ler
    he he

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  23. Waalaikumusalam Cikgu Sonata

    Insyaallah
    tiap2 tahun
    seronoknya bermacam2 juadah ada

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  24. Waalaikumusalam Ayahanda

    ramai kekawan disini mukin sebaya dgn ayahanda
    seronok bergaul dgn diaorang, banyak ceritanya

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Memberi Komen Pada Blog Atuk-phd® , Bersama² kita menuju kejayaan ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...