Bismilahirahmanirohim
Assalamualaikum
Pisang goring dah makan, enak
pisang rebus dah buat, anak tak berupasa suka
pisang abu masih ada lagi, jadi saya minta isteri buatkan pengat pisang
Alhamdulillah anak anak suka, habis satu periuk
tapi tak lupa pada kekawan alam maya, yang ini untuk yang dekat dekat
ini untuk yang jauh jauh
he he he
p/s: Insyaallah, sebentar lagi saya akan menghadiri kursus jabatan di Tanjung Malim
sehingga 07 mei 2010,
Wassalam
Salam Cik rozali...
ReplyDeleteAikk kita jadik ratu trekk kat sini..aper hadiah di offer hehehh pengat pisang ..ermmm sedap nampak aar saya lebih suka pengat labu heheh...
Salam Atuk,
ReplyDeleteSelamat berkursus...
Balik lepas kursus nanti jamu pengat pisang yer..
Salam Atuk...
ReplyDeleteSedap kalau pekena pengat pisang petang2 ni..!!!
My peberet jgk tu atuk..yg kurang manis.
Salam Atuk,
ReplyDeletePisang tu ada lagi ke, buat lempeng pun sedap... bungkus dengan daun pisang & bakar, baunya, lapar jiran2... hehehe
Salam Atuk...Atuk??? tak per ke??
ReplyDeleteWow!! sedapnya...
Aaaa...Zie cakap pasal lempeng tu..dulu masa keja suka beli kat restoren Usop Haslam tepi tawakal...(tapi kini depan kut...sbb banggunan baru dah siap..)kena cepat ...cepat habis..
Wslm
salam akhi rozali..
ReplyDeletebuka je blog ni ,Awni ckp "ummi buat cam ni ummi tapi kuahnya warna putih"
hai mana ummi nk gi cari pisang abu nih...
Salam atuk.
ReplyDeleteSedap pegat pisang. Mak MI suka buat belebat pisang. jemput-jemput pun sedap. Petang2 begini kalau dapat makan jemput2, sedapkan.
Pisang juga boleh dibuat sayur, masak dengan santan.
Selamat menjalani kursus ya...semoga semuanya berjalan dengan lancar.
Assallamualaikum Rozali,
ReplyDeleteSedapnya..tapi kat Kedah masakan macam ni kita panggil..serawa pisang..
'Serawa pisang' ni sedap kalau makan dengan pulut kukus, , tak tahulah tempat lain, tapi keluarga mama suka sangat serawa ni..
w/salam
Pengat pisang pulak kat sini (baru lepas 'makan' mee rebus pinatbate ) ... alahai sedapnya pengat pisang , lapo perut dibuatnya petang2 macam ni .. yummy !
ReplyDeletesalam from Makkah...
ReplyDeletecl suke pisang tanduk....hmmmm terliuq dahhh
waslam
salam Roz,
ReplyDeletehaish...pengat pisang pulak...sedaaaaaaap!!
pengat...sedap
ReplyDeleteharus cari pisang nih...
Buat juadah berbuka, sesuai amat...
ReplyDeleteSalam.
salam atuk..
ReplyDeletealamak! pengat pisang pulak..
Ini tidak adil!! saya pun kena buat jugaklah ni...dah terlioq dah ni..
salam atuk
ReplyDeleteselamat berkursus
lama tak makan pengat pisang psl kami tinggal berdua je, nanti takde siapa nak habiskan hehe
kalau pengat tu masuk peti sejuk pun sedap makan
Waalaikumusalam Shami
ReplyDeleteucap taniah aje
jadi ratu trek, saya pun ada hadiah juga
hadiah nya pengat labu
he he
terima kasih
Wassalam
Assalamualaikum
ReplyDeletesekarang ni saya sedang berkursus
oleh kerana penceramah tidak dapat hadir, kerana ada hal yg tidak dapat dielakan
urusetia benarkan acara bebas
kebetulan komputer ni ada internet
ambil kesempatan leee
terima kasih
Waalaikumusalam Kak Sidah
ReplyDeletekursus penuhkan kota ajee
habis kursus, habis lee pisang tuuu
terima kasih
Wassalam
Waalaikumusalam Azima
ReplyDeletesekarang ni setiap masakan kena kurangkan manis
terima kasih
Wassalam
Waalaikumusalam Kak Zie
ReplyDeletesaya pernah juga buat lempeng, anak2 suka juga, tapi biasanya saya buat dgn pisang awak
terima kasih
Wassalam
Waalaikumusalam Kak Su
ReplyDeletesaya pergi kat restoren Yusop Haslam, makan roti canai je, tak tahu pulak ada lempeng
terima kasih
Wassalam
Waalaikumusalam Ummi Humairah
ReplyDeleteminta maaf le Awni
terpaksa pula ummi pi pasar, cari piasang
terima kasih
Wassalam
Waalaikumusalam MI
ReplyDeletekalau buat lepat atau jemput2, yg sedapnya pisang awak
saya suka masak lomak pisang muda
he he
terima kasih
Wassalam
Waalaikumusalam Cikgu nadz
ReplyDeleteserawa pun saya faham, kat kampung perak pun ada yg panggil serawa
tapi tak pernah cicah dgn pulut
terima kasih
Wassalam
Waalaikumusalam sarina
ReplyDeletelepas makan mee rebus makan pula pengat pisang, nanti tak payah makan nasi
he he
terima kasih
Wassalam
Waalaikumusalam CL
ReplyDeleteharga pisang tanduk, mahal
dan susah sedikit mencarinya
dekat estet kak ngah banyak kuttt
terima kasih
Wassalam
Waalaikumusalam Kak Nab
ReplyDeletesesekali pengat boleh lee
ni asih goring je, banyak minyak
he he
terima kasih
Wassalam
Waalaikumusalam sayangsayangibu
ReplyDeletekat pasar banyak kut
atau pasar tani
he he
terima kasih
Wassalam
Waalaikumusalam xiiinam
ReplyDeletememang bulan puasa kena buat
anak2 suka
lagipun senang buatnya
terima kasih
Wassalam
Waalaikumusalam Kak Pinat
ReplyDeletekalau tak adil, kak kena buat
dan hantar kat saya
he he
terima kasih
Wassalam
Waalaikumusalam Pak Itam
ReplyDeletekursus main2 jeeee
yang lebih tu hantar kat saya
anak2 tak cukup yg saya tu hari
terima kasih
Wassalam
Salam atuk...ada internet ye..
ReplyDeleteBoleh post N3 menarik bila berkursus nanti ye...
Terima kasih
Salam cik rozali...
ReplyDeleteErmmm bangun pagi tadi nampak ada plastik beg isinya pisang ..hehehe
N3 makan2 mesti kecohkan...
Waalaikumusalam MI
ReplyDeleteada internet, tapi segan kat penceramah
kata tak ambil perhatian pulak
insyaallah ada n3 nanti
terima kasih
Wassalam
Waalaikumusalam Shami
ReplyDeleteada rezeki ls tu
untung ada jiran baik
terima kasih
Wassalam
sedapnya... terliurrr
ReplyDeleteSalam!! Kesukaanku pengat pisang, orang Perak buat pengat manis2, akhirnya dapat kencing manis.. dahlah takut nak makannya sekarang.. tapi kadang2 curi2 juga makan, kata orang tua buat penawar. Tak tau ler betul ke tidak atau buat sedap hati nak makan ajer!! *_^
ReplyDelete