Monday, December 3, 2012

Restaurant Sawarabina Jalan Semarak, KL


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Restaurant Sawarabina yang terletak di Jalan Semarak, Kuala Lumpur. Berhampiran dengan Menara Celcom.

Kawasan restoran yang luas, berkonsep terbuka, kemas dan selesa
Kawasan parkir yang banyak

pemandangan KLCC

 Kemas dan selesa

Senarai Menu









 Mendy Chicken

 Mendy Lamb

 Sesekali buat kerja Persatuan Kebajikan Jabatan kami kat luar ni best juga




Makan berjamaah bersama keluarga atau sahabat.

Berkenaan dengan seseorang yang datang kepadanya dan Rasulullah SAW bersbda;

“Wahai Rasulullah, kami ini setiap kali makan tidak pernah kenyang.”
Maka Rasulullah berkata: “Pasti masing-masing kamu makan sendiri-sendiri.”
Orang itu menjawab: “Benar, Ya Rasulullah!”
Rasulullah berkata: “Berjamaahlah dalam menyantap makananmu.”


WASSALAM

15 comments:

  1. Salam En.Atuk! Sodap!!! Bila la sy ade peluang nak mkn nasi arab ni. Heee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Fara

      mai sini saya belanja...he he

      Delete
  2. Salam Atuk, mesti best makan ramai-ramai kan...sebab tu kalau kita buat kenduri jika di niatkan kerana Allah dan hendak menjamu orang ranai, InsyaAllah diBerkati dan di Rahmati rezeki yang Allah berikan ..walaupun kadangkala nampak orang ramai, tapi Alhamdulillah mencukupi ...

    Contoh terbaik: Emak saya selalu menguruskan makan minum di Surau di kampung saya jika ada majlis ... kadang-kala emak saya cerita pada saya, ahli surau yang lain pernah ber"gossip" sesama mereka , " ni kalau Mak Kiah (mak saya lah tu) yg handle ...mesti banyak belanja nya...duit surau ni dah tinggal sikit tak cukup" ...
    Sedangkan emak saya sememang kalau memasak, beliau mahukan yang terbaik buat tetamu dan jemaah surau, tidak mahu buat sambil lewa dan ala kadar sahaja... emak saya bersikap positif, kerana beliau yakin semua itu rezeki Allah yang tentukan Allah yang bagi kan ..
    jadi mak saya teruskan dgn rancangan beliau ..
    dan akhirnya Alhamdulillah ... semasa hendak memasak, ramai saudara-mara dan penduduk sekitar surau yang menderma apa yang boleh, akhirnya emak saya tidak keluarkan duit banyak, kerana hampir keseluruhannya di sponsor ...Alhamdulillah ...makanan mencukupi malah berlebihan dan boleh diberi kpd penduduk sekitar...
    itulah berkat makan berjemaah juga kan Atuk ...?

    Nurazzah8

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Kak Azzah

      Alhamdulillah

      Insyaallah...berkat Lillahitaala...makanan akan cukup

      Delete
  3. atuk...cantik deco nya...open air...saya suka tmpt sebegitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau malam, mungkin lebih santai lagi...

      Delete
  4. assalamualaikum saudara atuk..

    1. ingin bertanya, gambar di mana pada header tu ?
    2. saya suka dengan tazkirah di akhir entri ini.. t kasih..
    3. t kasih kerana sudi ke blog saya..

    siap pakai point tuh hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam ASJ

      1. kat Gua Hira'
      2. copy paste ajer
      3. ada kesempatan, kita kunjung mengunjung

      tak ketinggalan ada point juga ...he he

      Delete
  5. Salam atuk..

    terima kasih atas perkongsian ttg makan berjemaah tu.. Alhamdulillah.. dapat ilmu yang baik di sini.. Subhanallah.. gambar header tu mengingatkan saya pada gua hira'.. Alhamdulillah kerana dapat peluang untuk ke sana tempoh hari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Hanis

      capy paste ajer...
      Hanis pun dah sampai ke Gua Hira'
      Alhamdulillah

      Delete
  6. Salam Atuk..

    Wah,restoren nasi arab lagi!
    Banyak juga restoren arab yg Atuk dah pergi kan

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Atuk... cantik, tema dekorasinya oren ye

    makanan dan minumannya pun byk yg seakan warna tema juga.... menarik

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Memberi Komen Pada Blog Atuk-phd® , Bersama² kita menuju kejayaan ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...