Wednesday, January 5, 2011

Ulang Tahun Perkawinan Kak Ina ke 25

Bismillahirahmanirohim

Assalamualaikum

Saya mengucapkan
SELAMAT HARI ULANG TAHUN PERKAHWINAN KE 25
untuk Kak Ina tuan punya blog TERTUNAI HASRAT DI HATI

Isu yang diutarakan berkisar hal-hal
resepi, masakan serta hal-hal semasa

mempunyai keluarga yang bahagia
zuriat yang soleh dan solehah serta bijak-bijak belaka

pertama kali kenali blog apabila ingin tahu marinade untuk buat BBQ
diperkenalkan oleh seorang kawan

pernah jumpa, tapi di stesyen minyak ajer

Ganjaran Untuk Para Isteri Oleh Allah

a) “Sekali suami minum air yang disediakan oleh isterinya adalah lebih baik dari berpuasa setahun”.

b) “Makanan yang disediakan oleh isteri kepada suaminya lebih baik dari isteri itu mengerjakan haji dan umrah”

c) “Mandi junub si isteri disebabkan jimak oleh suaminya lebih baik baginya daripada mengorbankan 1,000 ekor kambing sebagai sedekah kepada fakir miskin”.

d) “Apabila isteri hamil ia dicatitkan sebagai seorang syahid dan khidmat kepada suaminya sebagai jihad”.

e) “Pemeliharaan yang baik terhadap anak-anak adalah menjadi benteng neraka, pandangan yang baik dan harmonis terhadap suami adalah menjadi tasbih (zikir)”.

f ) “Tidak akan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya”.

g) “Apabila meninggal dunia seorang dan suaminya redha, nescaya ia dimasukkan ke dalam syurga”. (Hadis Riwayat Tarmizi)

h) “Seseorang wanita apabila ia mengerjakan sembahyang yng difardhukan ke atasnya, berpuasa pada bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dirinya dan taat kepada suaminya maka berhaklah ia masuk syurga dari mana-mana pintu yang ia suka”.

(Hadis riwayat Anas Bin Malik)
kredit:http://rezekihalal.com/hadis-ganjaran-untuk-isteri-yang-solehah/

Wassalam

18 comments:

  1. slmt ulangthn pkahwinan kak ina...

    ReplyDelete
  2. alahai terharunya rasa dihati bila kamu sudi membuat N3 khas untuk akak. Terima kasih kepada kamu.

    semuga persahabatan kita akan kekal hendaknya.

    ReplyDelete
  3. Salam Zura

    kalau nak cari resepi boleh layari blog kak ina

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  4. Waalaikumusalam Amy Sensei

    Alhamdulillah
    atas kunjungan amy ... saya sihat

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  5. salam atuk............ trima kasih diatas perkongsian info. nanti nak suruh my laling baca sama....

    ReplyDelete
  6. info atuk sngt bagus
    rasa macam seorang ayah bagi nasihat untuk anak-anak die^^

    ReplyDelete
  7. Waalaikumusalam Ibu Guru

    terima kasih liling ibu
    kena buat baik dgn ibu tuuu

    Wassalam

    ReplyDelete
  8. Salam Suya

    he he
    dah tua nii
    itu orang panggil atuk

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  9. Salam Kak Ina

    terlepas pula nak jawab

    itu yg termampu oleh saya
    tanda seorang kawan
    sambil kredit untuk akak

    Insyaallah ukhwah berpanjangan

    Wassalam

    ReplyDelete
  10. selamat hari ulang tahun...semoga berbahagia hingga akhir hayat...

    ReplyDelete
  11. Tahniah tuan haji....

    ...kerana menjadi rakan yang prihatin.

    ReplyDelete
  12. Aslkm Atuk
    Atuk ni cepat menghidu...
    Saya pun pernah jumpa kak ina ,dekat pesta buku...hehe femes dia ni...

    ReplyDelete
  13. Salam Cigu Sonata

    Amin amin amin

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  14. Salam ckLah

    Alhamdulillah
    mana yg tahu dan ada kesempatan
    memberi perhargaan kpd kawan
    itu yg termampu

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  15. Waalaikumusalam Mam Ju

    Alhamdulillah
    gerak hati drp Allah

    kretif, femes, rajin akak ni

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum Rozali;

    Selamat hari lahir kak Ina kl,semoga sentiasa dirahmati Allah.

    Nice entry, sejuk membacanya, moga2 tergolong isteri solehah, amin.

    ReplyDelete
  17. Waalaikumusalam Ummiross

    Alhamdulillah
    Amin amin amin

    terim kasih
    Wassalam

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Memberi Komen Pada Blog Atuk-phd® , Bersama² kita menuju kejayaan ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...