Wednesday, February 26, 2014

Ustaz Azhar Idrus di STP - 2

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Kami berbelanja untuk program ini sebanyak lebih RM13,000.00. Sewa PA sistem dan skrin sahaja RM8,000.00. Antara kos yang lain ialah RELA, Unit Amal, Kebersihan, promosi, khemah dan lain-lain lagi.

Jemaah telah memenuhi separuh dewan utama semasa waktu Solat Asar lagi.
Pukul 7.00 malam semua tempat solat di bawah dan tingkat atas telah pun penuh.

Ruang solat muslimat

Pelajar Tahfiz dengan karung untuk memungut derma

Ruang solat bahagian luar

Ramai jemaah bersolat Maghrib di atas jalan

Termasuk Adun Hulu Kelang YB Saari Sungib, solat di luar surau

Unit Amal banyak melicinkan perjalanan trafik


Antara petikan ceramah UAI

Kehebatan Muslimat

# Orang perempuan ni hebat, dia boleh melahirkan anak. orang perempuan telah melahirkan beribu Para Nabi-Nabi dan Rasul-Rasul

# Orang lelaki tidak payah cubalah hendak mengandung memang tidak boleh. Tidak payah try makan tongkat ali, mu makan selori balok pun tidak boleh mengandung juga.


Ingat mati selalu

# Jutawan ada duit rm6 bilion pun tapi mati tidak bawa pun duit2 tu.

# Kereta kita yg paling baik adalah keranda, ada 6 driver.

# Yang molek lagi setiap masjid beli sebuah satu keranda. selepas itu pakat test drive. pusing dari surau ni, sampai Giant balik semula, barulah selepas itu insaf terus.


Sumber daripada ShukriWASSALAM

6 comments:

 1. Assalamualaikum Atuk..

  Waa PA system je RM8000 ye Atuk. Tapi berbaloi sebab ramai yang datang tu..kemah keming Atuk, hehe..

  ReplyDelete
 2. assalamualaikum atuk...best meriah nampaknya...:)

  ReplyDelete
 3. As-Salam ATUK..
  Saya suka UAI ni ATUK...ceramah dia sgt santai..guna bahasa walupun agak kasar..tp masuk dlm kepala..

  ReplyDelete
 4. Ramai nya..ustaz ni kan ramai peminat..heheh

  ReplyDelete
 5. Salam,
  Tahniah sbb dpt memanggil ramai org ke surau..

  ReplyDelete
 6. Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI  Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

  ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Memberi Komen Pada Blog Atuk-phd® , Bersama² kita menuju kejayaan ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...