بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة
N3 saya pada 25 September 2012, menceritakan mengenai sambal petai jawa/belalang.
Ada antara kawan yang ingin melihat gambar petai yang belum dikopek lagi.
Kali ini saya paparkan gambar petai jawa/belalang.
Berita mengenai 6,000 hektar akan ditanam dengan petai belalang di Marang
Buah petai yang telah dipetik
Warna yang hijau itu sesuai untuk dipetik
kalau yang warna hitam tu...dah tua...kurang lemak
Pokok petai
warna hijau dan puteh tu, bunganya (kembang bulat)
HADIS MENGENAI WANITA
Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga.Masuklah dia di mana-mana pintu yang dikehendakinya tanpa dihisab
WASSALAM
Di kampung dulu, pernah juga makan sambal tumis petai jawa ni... :)
ReplyDeleteSalam Kak Cik
Deletesambal tumis dengan ikan bilis atau udang...
Ada orang juga makan pucuknya.
ReplyDeleteSalam Jun
Deletesaya tak pernah cuba lagi
baunya 'harum' mcm petai biasa jugak ke..
ReplyDeleteSalam Kamsiah
Deletehe he....lebih kurang
Assalamualaikum Atuk..
ReplyDeleteDah dikomersialkan rupanya petai belalang ni, sumber biojisim lagi.
Waalaikumusalam Ummiross
Deletemukin boleh jadi macam durian belanda
Assalamualaikum atuk
ReplyDeletekalau takde suami? :P
Waalaikumusalam Norh
Deleteberpeluang membuat jasa kpd kedua ibubapa
Ooooohh..petai jawa namanya ya :)
ReplyDelete