Thursday, December 23, 2010

Undian Memihak Kepada Masak


Bismillahirahmanirohim

Assalamualaikum

Ramai kawan yang memberi cadangan supaya masak sendiri daripada beli lauk untuk makan malam tadi. Sampai sahaja di rumah, terus rendam ayam dalam air, kerana sejuk beku daripada peti sejuk.

Sementara itu potong sayur kobis untuk masak lemak. Lama dah tak makan masak lemak. Potong timun sebagai ulam, tapi tak ada sambal, tunggu poslaju tak sampai-sampai lagi sambal daripada Cikgu Mas (gurau ajer CM).

Sebelum Magrib, selesai semua. Alhamdulllah. Selepas Insyak, kami lima beranak pun menjamu selera, dengan doa Allaahumma barik lana fima razaqtana wa qinna'adzaabannar.

ada yang bersungut pasal masak lemak tu..., saya kata..makan ajer ler, tenguk rancangan bersama mu, masih ramai lagi yang nak makan pun susah...nak cover line ...he he

Alhamdulillaahilladzi ath'amani wa saqaani min ghairi haulin minn wa la quwwatin

Wassalam

28 comments:

  1. Lauk mudah yang menambat selera....


    Separuh je ikan kering tu Haji....

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum tuan haji..

    lauk yg simpel tp cukup menyelerakan kan....

    ReplyDelete
  3. salam abe atuk : bravo... klu saya lah, mmg dah beli jer kat luar.. hehe

    ReplyDelete
  4. Salam Atuk,

    Rajinnn..kalau masak kat rumah mesti best..tak kira lah macam mana pun

    ReplyDelete
  5. salam atuk
    rajin masuk dapur
    walaupun ringkas tp air tangan sendiri lagi nikmat bila makan kan?

    ReplyDelete
  6. Salam Atuk,

    Pandai juga nak cover line. Memang betul dalam rancangan Bersama Mu makan tak ada meja dan ikan separuh itu pun belum tentu ada. He...he...

    Sabar anak-anak tunggu umi balik...

    ReplyDelete
  7. Salam cik rozali..

    Tahniah..hehheh sedap tu...komen biasalah....hehehhe

    ReplyDelete
  8. Salam,

    Masak sendiri lagi puas hati kan..Tgk ikan kering tu rasa terliur pulak..hehe

    ReplyDelete
  9. Assallamualaikum Rozali,

    Mama tabik la...
    pandainya memasak...elok terhidang begitu..
    nak kena tunjuk N3 ni kat Pak Sheikh mama..

    ReplyDelete
  10. Salam Atuk,

    Kelakar ler atuk nie..
    Tahniah berjaya juga kan..kalau dah lapar, letak je dpn mata semua sedap hehe..

    ReplyDelete
  11. salam THR,

    alhamdulillah hilazi.....hinggaa akhir ( syukur dah kenyang semua)

    Hikmah masak dgn kasih sayang..Berbahagialah rumahtangga.
    Sesekali ayah masak pa salahnyakan..Tunjuk skill yag terpendam..tahniah!!

    ReplyDelete
  12. Waalaikumusalam ckLah

    kira2 lauk orang bujang

    ikan kering yak boleh banyak2
    he he

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  13. Waalaikumusalam Sahrom

    nak masak yg lain tak berupa reti
    he he

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  14. Waalaikumusalam Afeezz

    nak jimat sikit..
    nak buat persedian anak ke sekolah ..

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  15. Waalaikumusalam Kak Sidah

    kira2 terpaksa...he he

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  16. Waalaikumusalam Sayang Ibu

    masa2 isteri tak ada jer...he he

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  17. Waalaikumusalam Kakzakie

    he eh caver line..anak2 pun dah reti tuuu

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  18. Waalaikumusalam Shami

    untuk anak2 boleh lerrr

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  19. Waalaikumusalam Normaliza

    untuk jimat2 ajer

    ikan kering tu untuk cover lauk yg tak sedap...he

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  20. Waalaikumusalam Sayang Ibu

    he he
    nanti saya cuba buat

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  21. Waalaikumusalam Mama Nadz

    anak ramai... kena rajin sikit

    terias tu sebab nak ambil gambar

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  22. Waalaikumusalam Syima

    ambil petua Pak Itam tuuuu
    kalau ayahnya masak anak2 senyap ajer
    takut kena marah...he he

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  23. Waalaikumusalam Ain

    Skil ayahnya tak boleh tunjuk selalu
    nanti cepat jemu...he he

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  24. salam Roz,

    syabas...:)) sebenarnya boleh jer nak masak tu kann...bukan susah pun, cuma bila ada isteri, suami nak manja2 jer kannn...

    ReplyDelete
  25. assalamualaikum... alhamdulillah semua tu rezeki.. AMIN

    ReplyDelete
  26. Waalaikumusalam Kak Nab

    orang lama beri komen
    memang tepat

    kalau menolong masak tu..tang kacau2 ajer...he he

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  27. Waalaikumusalam ibu bun_nee

    Alhamdulillah
    Insyaallah masih ada ezeki

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Memberi Komen Pada Blog Atuk-phd® , Bersama² kita menuju kejayaan ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...