Wednesday, January 2, 2013

Doa Penerang Hati

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Pagi ini jalan raya mulai sibuk, sekolah yang sebelum ini sunyi, pagi ini mulai ceria kembali dengan murid murid.

Kita sebagai ibu bapa bekalkan kepada anak-anak kita dengan doa penerang hati.




Ya Allah jadikan cahaya dalam hati ku, cahaya pada lisan ku, cahaya pada pandangan ku, cahaya pada pendengaran ku, cahaya dari kiri ku, cahaya dari kanan ku, cahaya dari atas ku, cahaya dari bawah ku, cahaya dari hadapan ku dan cahaya dari belakang ku serta jadikan cahaya pada diri ku.

Tinggal anak bongsu seorang yang masih bersekolah melangkah ke tingkatan 2. Persiapan terakhir, menggunting rambut.

Sentiasa mendoakannya supaya berjaya serta cemerlang di dunia dan di Akhirat

WASSALAM

22 comments:

  1. Yg bongsu pun dah form 2. Tak lama g en.Atuk dah boleh rest, kan? Heee~

    ReplyDelete
  2. Memang harapan kita supaya anak2 berjaya..

    Potong rambut sendiri? berbakat tu..

    ReplyDelete
  3. Betul tu atuk..jalan dah start jem, sekolah dah bermula..;)

    ReplyDelete
  4. semoga anak atuk cemerlang di sekolah...amin...

    ReplyDelete
  5. Amim .... moga anak2 kita cemerlang semuanya

    ReplyDelete
  6. dah bosar2 anak atuk tapi atuk still nampak mudo..apa rahsianya acececece...selamat tahun baru atuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah....he he...jangan puji2 sangat

      Delete
  7. Ameen...moga cemerlang dunia akhirat...kt langkawi ni...cutipun kereta agak byk jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin...

      nanti kami datang bukan masa cuti...he he

      Delete
  8. Assalamualaikum atuk;

    InsyaAllah, moga anak2 kita semua cemerlang didunia dan akhirat ye atuk.

    ReplyDelete
  9. aminn..senang atuk, ank dah besar2 boleh harap buat sendiri tak perlu nk tumpu sgt pd dorang..
    sbg ibubapa peringatan dan iringan doa adalh yg terbaik. semoga baik2 belaka 2013 ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah
      masa anak2 kecil dulu....kelam kabut juga

      Delete
  10. yg bongsu saya baru masuk tahun 1..lega rasanya...dah tak payah daftar anak utk bersekolah lagi hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. moga yg bongsu tu menjadi anak yg soleh

      Delete

Terima Kasih Kerana Sudi Memberi Komen Pada Blog Atuk-phd® , Bersama² kita menuju kejayaan ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...