Thursday, January 17, 2013

Menghadiri Seminar Koperasi


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Insyaallah akan menghadiri Program Seminar Koperasi di Pulau Langkawi, selama tiga hari. Akan bertolak menaiki kereta bersama tiga kawan ALK yang lain pada tengah malam ini.

Doa Musafir

Maksudnya : Allah Maha Besar, Allah Maha Besar, Allah Maha Besar, Maha Suci Tuhan yang telah memudahkan kenderaan ini untuk kami, sedang kami sebelum itu tidak terdaya menguasainya. Dan sesungguhnya kepada Tuhan kamilah, kami akan kembali. Ya Allah kami memohon kepadaMu kebaikan dan ketaqwaan pada perjalanan kami dan dengan amalan yang Engkau redhai, Ya Allah ringankanlah perjalanan kami dan pendekkanlah jaraknya, Ya Allah Engkaulah Teman dalam perjalanan, dan Ketua bagi ahli keluarga, Ya Allah aku memohon perlindunganMu dari kesulitan perjalanan, pandangan yang samar, dan dari kejahatan yang boleh menimpa kepada harta dan ahli keluarga sekembalinya kami. Amin amin aminPemimpin dan Rakyat


Nabi s.a.w, bersabda :

“Dengar dan taat (kepada pemerintah) adalah kewajipan setiap individu muslim dalam perkara yang dia suka atau benci selagi dia tidak diperintahkan dalam perkara maksiat. Apabila dia diperintahkan dalam perkara maksiat maka tiada lagi dengar dan taat". 

(Riwayat al-Bukhari dan Muslim)


WASSALAM

2 comments:

  1. semoga perjalanan ke Langkawi berjalan dengan lancar...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum atuk...moga selamat dlm perjalanan...

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Memberi Komen Pada Blog Atuk-phd® , Bersama² kita menuju kejayaan ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...