Wednesday, January 23, 2013

Pulau Langkawi - Menghadiri Seminar

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Menghadiri Program Seminar Pemahaman Garis Panduan Penyeliaan Koperasi, anjuran ANGKASA WP KL. Bertempat di Hotel Langkawi Seaview, pada 18-20 Januari 2013.

Pukul 11.30 malam keluar daripada rumah kemudian mengambil 3 orang kawan.

Singgah di Sungai Petani, mengambil seorang lagi kawan.

Sampai di Kuala Perlis lebih kurang pukul 8.15 pagi.

Satu satunya kelebihan Langkawi pada saya ialah melihat bot-bot yang perbagai rupa

Sebelum apa-apa cari hadiah untuk orang yang tinggal dulu
(mungkin dah turun harga kut...sebab kat Pengkalan Kubur dulu harganya RM400++)


Oleh kerana semua ALK hadir dalam seminar ini
kami adakan mesyuarat bulanan pada petang Jumaat

Malamnya acara perasmian dan seminar berlangsung 2 hari

Kelebihan hotel ini, saya suka sebab dihidangkan banyak ulam-ulam kampung



Menentang Penguasa Yang Jahat.

Sabda Nabi Muhammad S.A.W:

"Sebaik-baik pemimpin kamu adalah mereka yang kamu sukai, dan mereka( pemimpin) juga menyukai kamu, kamu mendoakan mereka, begitu juga mereka, manakala seburuk-buruk pemimpin adalah mereka yang kamu benci dan mereka juga benci kepadamu, kamu melaknat mereka, mereka juga melaknat kamu” 

(Riwayat Muslim)



WASSALAM

22 comments:

  1. Assalamualaikum atuk
    Wah, tu kampung saya tu..walaupun sekarang mak dah pindah perlis..:)

    rindunya nak balik sana...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Rulza

      dekat sangat tu...boleh selalu balik

      Delete
  2. Mesti org yg ditinggalkan happy dpt hadiah..
    Makchaq masih guna pinggan yg dah diguna sejak 25 tahun dulu.. Tak jemu lagi.. pi langkawi pun tak pernah beli pinggan, beli sudu saja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mak Chaq

      memang dah nak beli
      sebab pinggan yg lama dah banyak yg pecah

      Delete
  3. wah dah datang tak cakap pun atuk..kata nk makan nasi arab hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Solehah

      tu hari memang ada niat nak jumpa
      tapi ikut kawan2 dan seminar ada kelas siang malam
      Insyaallah...lain kali ...nak rasa nasi arab orang Langkawi...he he

      Delete
  4. wah... weekend ni say plak nak pi langkawi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Afeezz

      tolong tengok bekas tapak kasut saya kat Pantai Cenang...he he

      Delete
  5. hahahaha..gambar pinggan corelle tu ada larangan "Dilarang Mengambil Gambar" tau Atuk...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam DZ

      he he...memang saya ambil dengan note tu...
      saya tanya kat jurujual tu..dia kata tak boleh
      bagaimana saya nak tunjuk kat isteri
      dia kata...pandai2 abang ajer le
      tapi jangan depan saya katanya....

      Delete
  6. senyum lebar lah org yg ditinggalkan bila ada sesuatu utk dia....Coklat tak beli ker TUK??..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Eye

      senyum melebar...he he

      coklat ada..untuk anak2 senyum

      Delete
  7. Assalamualaikum Atuk..

    Waa corelle hijau tu cantik atuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Ummiros

      kalau Ummi datang...saya hidang dgn pinggan ini...he he

      Delete
  8. Replies
    1. Salam Ieda

      kena datang kat KL... :)

      Delete
  9. PM bulan depan pergi Langkawi utk bercuti...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam PM

      kalau musim cuti sekolah
      barang2 agak mahal

      Delete
  10. boleh makan angin sekali/.kan??selamat datang ke utara..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Diana

      tak sempat...penuh dgn ceramah

      Delete
  11. Hj Rozali,

    Boss lama saya Hj Ismail Nordin pun ada....Hj Mustapha ada sama ker

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam En Rosli

      mereka ni semua orang kuat
      misti ada...

      Delete

Terima Kasih Kerana Sudi Memberi Komen Pada Blog Atuk-phd® , Bersama² kita menuju kejayaan ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...