Friday, January 4, 2013

Restoran Suria - Nasi Arab

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Restoran Suria, No. 402, Jalan Tuanku Abdul Rahman, Kuala Lumpur.
Bersebelahan bangunan Mydin Jalan TAR, berhadapan dengan Shell.

Antara nasi Arab yang termurah yang pernah saya makan



Nasi Mandy + 1/4 ayam = RM5.00
Barbican = RM2.00

Cuma masaalah parkir, paham paham aje la, kawasan Chawkit


KENAPA MAKANAN YANG HALAL?

Persoalan yang mungkin timbul kepada manusia ialah mengapa Allah SWT dan Nabi Muhammad SAW menyeru agar umat Islam memilih makanan yang halal dalam kehidupan seharian. Sudah tentu adanya hikmah dan kelebihan yang dapat membantu manusia menjalani kehidupan sebagai hamba Allah SWT dengan lebih baik sebagaimana berikut:

Amal Ibadat Diterima Oleh Allah SWT. Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud :

"Barangsiapa yang bersembahyang dengan mengenakan pakaian yang dibeli dengan sepuluh dirham dan satu dirham daripadanya dari sumber yang haram, Allah tidak akan menerima solatnya". Rasulullah SAW bersabda : "Allah itu suci dan Dia tidak akan menerima melainkan yang suci juga"

(Hadith Riwayat Muslim).


WASSALAM

23 comments:

  1. Assalamualaikum Atuk...

    Wah.. Memang murah harganya tu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam

      boleh ajak Abang Cik

      Delete
  2. assalamualaikum atuk

    kedai ni la kot yg member saya dok cerita tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Afeezz

      mukin kut...
      tapi kalau Afeezz...kena oder 2 pinggan ...he he

      Delete
  3. dkna tak pernah makan nasi arab :(

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum,

    xyah susah-susah pegi Arab.....kat sini pun kita boleh pekena nasi arab.....kat kg gajah belum ada lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam...boleh la cikgu buat restoran nasi arab kat kg gajah.....

      Delete
  5. Assalamualaikum Atuk,

    Memang murah sangat tu Atuk, dapat harga RM5 untuk nasi Arab.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam.....boleh kita makan kat sana nanti...hd he

      Delete
  6. Salam En.Atuk,

    Suka betul En.Atuk dgn nasi arab. Sy ni entah bile dpt merasa...

    =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam....mula terpikat semasa kat Makkah dulu....mari atuk belanja...he he

      Delete
  7. assalamualaikum atuk...sedapnya bila tengok nasi bryani tu...:)

    ReplyDelete
  8. salam Tuan hj,

    bilaaa laaa nak merasa nie....mcm best laaa

    casablanca Kl dah merasa ke?
    saya tenguk2 dari jalanraya je...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam....dah cuba dah......ada dlm n3 saya....cantik tempatnya.....

      Delete
  9. Murah nyaaaa! Lama dah saya tak makan Nasi Arab ni.

    ReplyDelete
  10. Salam,
    Nampaknya Atuk mengemar tegar nasi Arab.
    Tapi badan mentain je..

    ReplyDelete
  11. kat area Jalan TAR memang lah payah nak cari parking kan atuk...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapnya nasi arab...mmg betul2 murah tu.masa jumpa yg rm12 di alor starpun sy rasa dah murah sgt,,,.kt langkawi ni tak merasa rega tu..paling murah yg pernah jumpa rm39..huhu..

      Delete
  12. Assalamualaikum atuk

    murah ye..standard masakan thai je..

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Memberi Komen Pada Blog Atuk-phd® , Bersama² kita menuju kejayaan ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...