Tuesday, September 6, 2011

Abang Long Bertugas di Rayong, Thailand

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Selepas grad, anak sulong saya terus dapat kerja di Jalan Loke Yuw, Alhamdulillah, tiada lah dia menganggur, Syukur. Tapi sebelas bulan sajaha dia bekerja disitu, maklumlah budak2 sekarang ada tawaran lebih sedikit, beralihlah mereka.

Baru dua bulan bekerja disebuah syarikat carigali minyak, pejabatnya di Petaling Jaya. Jarang2 duduk di pejabat, asik kerja diluar sahaja.


Pagi tadi pukul 6.10, baru bertolak ke KLIA dengan teksi, untuk bertugas di Rayong, Thailad, selama tiga bulan.

Abang Long pergi bersama 3 orang kawannya. Dijangka tinggal di sebuah apartment yang telah disediakan oleh syarikat.



Doa untuk keselamatan anak


فَٱللَّهُ خَيۡرٌ حَـٰفِظً۬ا‌ۖ وَهُوَ أَرۡحَمُ ٱلرَّٲحِمِينَ
(Surah Yusoff, Ayat 64)

"Allah jualah Penjaga yang sebaik-baiknya, dan Dia lah jua Yang Maha Mengasihani dari sesiapa sahaja yang menaruh belas kasihan"


Sesuai dibaca semasa nak hantar anak pergi sekolah, nursery, babysitter atau bila-bila masa ketika kita berjauhan dengan anak.

rujukan : disini

Wassalam

26 comments:

  1. alhamdulillah.. rezeki abang long kan.. Atuk phd doakan keselamatan suya jugak yer.. :)

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum abg rozali : gud luck kepada abg long

    ReplyDelete
  3. SALAM SYAWAL,
    KITA DOAKAN KEJAYAANNYA !

    ReplyDelete
  4. salam aidul fitri,

    maaf dzahir bathin

    selamt bertugas abg long..
    mak ucu turut mngaminkan doa diats dan terima kasih ats perkongsian ini. insyaALLH dapat di amalkan.

    ReplyDelete
  5. Salam Suya

    Alhamdulillah

    Insyaallah saya doakan kejayaan untuk suya juga..amin

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  6. Waalaikumusalam Afeezz

    Amin amin amin
    harap afeezz pun begitu juga...

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  7. Waalaikumusalam LF

    Amin
    Insyaallah

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  8. Salam Saiazuan

    Insyaallah
    amin

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  9. Waalaikumusalam Ain

    terima kasih mak ucu he he
    atas aminkan doa2 tu
    moga dimakbulkan

    Wassalam

    ReplyDelete
  10. Assalammualaikum Rozali dan selamat hari raya buat kamu sekeluarga.
    Tahniah abang long dapat gak merantau ke tempat orang, nanti bolehlah kamu gi melawat dia disana.

    Gambar kamu sedang masak tu bolehlah masuk contest yang akak anjurkan.

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Rozali
    Salam Syawal, salam bertemu kembali..
    Alhamdulillah, dah dapat kerja yang bagus, semoga Abang Long sentiasa dilindungi Allah dimana jua berada...

    ReplyDelete
  12. Allah lindungi dia, mudah-mudahan...

    ReplyDelete
  13. Waalaikumusalam Kak Ina

    dia pergi cuma 3 bulan ajer
    tak tahu le, sempat ke kami melawatnya

    saya tak pernah masuk contest lagi
    tenguk macam mana...boleh juga cuba..

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  14. Waalaikumusalam Ummiross

    salam syawal
    selamat kembali berblog
    lama cuti yer...balik ke semenanjung ke..

    amin amin

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  15. Salam ckLah

    amin amin amin

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  16. Salam cik rozali..

    Selamat jalan buat abang long..
    Jauh perjalanan banyak pengalaman insyallah..

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum Tuan Haji,

    InsyaAllah berkat doa ayah Abang Long selamat menjalankan tugas. Tak lama sangat dan tak bape jauh. Semoga dipelihara dari musibah dan unsur2 negatif dan mendapat pengalaman yg berguna!

    ReplyDelete
  18. Salam

    Rezeki Abg Longkan mudah dpt keje.Selalunya budak2 suka keje diluar negara, yalah duit gajinya besar...
    Moga dia bahagia dunia akhirat. Amin.

    ReplyDelete
  19. tahniah..murah rezeki untuk bekerja di luar negara..bukan senang dpt peluang nie kan, atuk...

    ReplyDelete
  20. Waalaikumusalam Shami

    Insyaallah
    amin amin

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  21. Waalaikumusalam Kak Young

    Alhamdulillah
    amin amin

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  22. Waalaikumusalam Mama Ju

    anak2 sekarang.....kalau kita, rasanya nak bawah ketiak mak selalu


    amin amin

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  23. Salam Sahrom

    Alhamdulillah
    moga dia selamat

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  24. alhamdulillah semoga abang long selamat pergi dan selamat kembali :)
    besar dah anak tuk yeee :)

    ReplyDelete
  25. Waalaikumusalam Ieda

    Alhamdulillah...amin

    dah tua dah saya, ieda

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Memberi Komen Pada Blog Atuk-phd® , Bersama² kita menuju kejayaan ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...