Saturday, September 17, 2011

Contest- GambarContest "Masak@Persiapan Apa Untuk Raya"?-Kak Ina KL

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Raya tahun ini giliran di rumah mertua
menu utama mereka adalah ketupat bersama rendang daging atau ayam
disamping kuih muih

Yang seronok di kampung Mertua saya ni ialah
apabila malam raya, semua jiran tertangga berbalas balas hidangan
jadi di atas meja berbagai bentuk dan saiz ketupat
serta berbagai lauk pauk dan kuah kacang

Dalam berbeloger ini pertama kali menyertai contest
kerana dah pernah berjumpa dgn Kak Ina dan
salah satu cara menyokong blog kawan

untuk keterangan lanjut boleh klik disini "kakinakl.com"



Syarat-syarat contest ini ialah :
1. Kena ambil gambar pada raya 2011 sahaja tau. Tak boleh tahun lepas punya gambar yer. Kalau boleh tulislah ayat cam akak buat tu.
2. Ceritakan apa yang di masak dan sape yang memasak ataupun sape yang kena mencuci/kemas umah (buat ceritalah sikit)
3. Kena Like fanpage "kakinakl.com". Semua gambar berserta link blog akan di letak di situ.
4. Letakkan link akak di N3 tersebut.
5. Tinggalkan komen kat bawah N3 ini dan jangan lupa tinggalkan permalink anda.
6. Tarikh tutup ialah pada atau 29hb. September pada jam 12.00 tengah malam hari tersebut.
Ayat yang wajib di letak di N3 tersebut ialah :
5. Contest- GambarContest "Masak@Persiapan Apa Untuk Raya"? adalah anjuran www.kakinakl.com bersama cikmin.com/ dan http://ecakefairy.blogspot.com


Wassalam

27 comments:

  1. ketupat 1Malaysia. Yeah! gud luck! :)

    ReplyDelete
  2. salam atuk

    hehehe

    ini mesti kes daun kelapa habis

    ReplyDelete
  3. السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

    Sdr Rozali..Insyallah semuga berjaya...rasa mcm nk gak join..insyallah

    Wassalam

    ReplyDelete
  4. Salam Tuan Hj,

    Bape biji rebus ketupat? Rumoh mak saya selalu 40-50 biji yg mak anyam!

    ReplyDelete
  5. Waalaikumusalam Acik

    he he...
    amin amin amin

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  6. Waalaikumusalam Pak Itam

    he he..
    orang lain dah kebas dulu...

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  7. Salam Saiazuan

    Insyaallah

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  8. Waalaikumusalam Nyanyisunyi

    Insyaallah

    silakan ke blog kak ina

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  9. Waalaikumusalam Khairul

    Amin amin

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  10. Waalaikumusalam Yong

    ingat2 dlm 30 biji ajee
    sebab adik beradik tak ramai

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  11. salam..

    semoga berjaya atuk baik.kami tak snap picture pun so tak dapat nak join..

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum atuk

    saya doakan atuk menang ye.. :)

    ReplyDelete
  13. Waalaikumusalam Nur

    Amin amin

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  14. Waalaikumusalam BM

    Insyaallah

    tanda beri sokongan kpd kawan blog

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  15. Waalaikumusalam Norh

    Amin amin
    Insyaallah

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  16. salam ziarah ..wah seronoknya kamu dapat join akak kali ni..terima kasih banyak yer. Nantikan keputusannya..x pernah lagi rebus ketupat dalam kawah..selalunya dalam periuk ajer

    ReplyDelete
  17. salam
    saya percaya kemenangan bkn matlamatnya tp silaturrahim antara teman maya menjadi keutamaan...

    ReplyDelete
  18. semoga berjaya - hadiah jgn lupa share tauuu

    ReplyDelete
  19. Waalaikumusalam kak Ina

    tanda sokong kawan..

    he he
    mak mertua malas nak kotorkan periuk nya

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  20. Waalaikumusalam Kamsiah

    memang..tepat sekali..Insyaallah

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  21. Salam Sonata

    he he
    Insyaallah

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  22. salam, semoga berjaya

    teman takde gambo masak

    ReplyDelete
  23. Waalaikumusalam Imanshah

    ate gambo tengah mengemas ke atau tengah menebas pun boleh

    terima kasih
    Wassalam

    ReplyDelete
  24. waalaikumsalam abg : takkan le ketupat 1Malaysia kaler hitam putih? sepatutnya kene le kaler macam jalur gemilang.. haha

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Memberi Komen Pada Blog Atuk-phd® , Bersama² kita menuju kejayaan ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...