Monday, May 7, 2012

Hadiah Daripada Yong Moh Kembara


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

 Alhamdulillah, pada hari khamis minggu lepas dapat satu bungkusan pos yang dikirim oleh sahabat maya MOH KEMBARA

Hajah Yong menunaikan janjinya setelah saya meneka dalam N3 beliau 

Hajah Yong menghadiahkan sepasang stokin, sudu dan buah hazelnut hasil tangan orang Turki

Cerita kemenangan itu saya ceritakan dalam N3 ini

Terima kasih banyak banyak
moga Hjh Yong dipermudahkan dalam semua urusan dan senantiasa sihat supaya mudah beribadah.......amin




Salah satu jenis hadiah yang tidak pernah ditolak Nabi saw. adalah wewangian. Hal ini sebagaimana hadits Anas ra,

"bahawasanya Nabi saw. tidak pernah menolak wewangian".

(HR. al-Bukhari)



Nabi saw. bersabda, 

"Siapa saja yang dihadiahi 'Raihan', maka janganlah menolaknya sebab ia ringan dibawa namun sedap baunya."

(HR.Muslim) 




WASSALAM

22 comments:

  1. Assalamualaikum Tuan Haji,
    saya ada boh wangi-wangian tak kat stokin tu...cer hidu jap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Hjh Yong

      idak le teman tahu
      nanti balik nanti teman hidu....yer

      Delete
  2. P.S Muat dok stokin tu kat kaki sesapa yg pakai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he...
      kaki anak2 temat semua nyer panjang2
      masuk sekerat ayer...

      teman cadang nak masuk dlm aimari ajer...
      tanda kenanggan drp Turki

      Delete
  3. Assalamualaikum...
    Seonoknya dpt hadiah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Ain

      he he
      Alhamdulillah

      Delete
  4. rezeki.. alhamdulillah.. bertuah atok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Zul Fattah

      Syukur
      Insyaallah Zul pun akan betuah juga nanti

      Delete
  5. Salam sejahtera Atuk

    Sapa nak pakai stokin glamur tu..saya pun suka baca Moh Kembara punya N3, lain dr lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Mama Ju

      kalau orang perak lagi suka baca celotehnya

      Delete
  6. Alhamdullilah..Tahniah Atuk..

    saya baru hari ni kenal blog Moh Kembara, dan suka tgk blog beliau..kisah2 dari Turki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam daddy Ziyyad

      Alhamdulillah

      kita dapat tahu cara hudup orang di sana

      Delete
  7. alhamdulillah...murah rezeki atuk...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Papa Mifz

      Syukur
      Insyaallah lepas ni rezeki Papa Mifz pula...

      Delete
  8. Assalamualaikum Atuk..

    Waa dah sampai hadiah tu ye,best2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Ummiross

      sedap rasa hazelnat tu...he he

      Delete
  9. Salam Tuan Haji,
    salah masuk kaki kut, ada kawan yg saiz 6-7 buleh masuk. Yang ada bunga dibelah tepi, yg bucu tu tempat kaki dan tumit. Benang tu kan elastik. Try pelan2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Hjh Yong

      he he
      gelak2 anak2 saya mencubanya....
      Insyaallah saya cuba lagi...

      Delete
  10. Assalamualaikum Atuk..

    Best dpt hadiah Dari jauh..akak nampak Atuk senyum sampai telinga. :)

    ReplyDelete
  11. Waalaikumusalam Kak DO

    waaaaaaaaa
    ada orang meneropong dari jauh yerrrr
    he he

    ReplyDelete
  12. orang memberi kita merasa.... nampaknyerrr rezeki kali ni datangnya dari Yong Moh Kembara... tahniahhh

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    diy repair seat kereta berlubang

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum atuk...tahniah atuk dapat hadiah dr Yong Moh Kembara....:)

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Memberi Komen Pada Blog Atuk-phd® , Bersama² kita menuju kejayaan ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...